Ontmoeting en ontspanning


Ben je mantelzorger, zorg dan ook voor jezelf!

Mantelzorger ben je als je zorgt voor een naaste. Dit kan je partner, ouder of kind zijn, maar ook je buurman, buurvrouw of een goede vriend. Je hebt een persoonlijke band met elkaar. Deze naaste heeft je hulp nodig vanwege een ziekte, beperking, ouderdomsproblemen, psychiatrische problemen of een verslaving. Mantelzorger ben je voor iemand die thuis woont, maar ook voor iemand die in een instelling verblijft.

Vaak herkennen mantelzorgers zich niet in de term mantelzorg, "dat doe je toch gewoon". Maar zo gewoon is het niet. Mantelzorg, daar kies je niet voor, het overkomt je. Goed voor jezelf zorgen is dan belangrijk om niet overbelast te raken.

Wist je bijvoorbeeld dat ook kinderen mantelzorger kunnen zijn?

Wij vinden het belangrijk dat er goede aandacht is voor mantelzorgers en willen hen een stem geven. Als mantelzorger ben je specialist in de zorg die je verleent, maar zorgen doe je samen. Wij willen graag iets betekenen voor de mantelzorger. Bezoek eens onze gespreksgroep, deze is er speciaal voor mantelzorgers.

Wat mag je verwachten van deze gespreksgroepen? 
Het delen van zorgen, kunnen vragen hoe de ander iets aanpakt, emotioneel ondersteunen en het uitwisselen van praktische tips staan centraal. Er wordt steun en (h)erkenning bij elkaar gevonden. Er zijn twee begeleiders aanwezig die zelf ervaring hebben met het bieden van mantelzorg.
Aan deze gespreksgroepen zijn geen kosten verbonden. Koffie/thee is gratis. Er zijn verder geen verplichtingen.

Onze ervaring is dat herkenning en erkenning ervaren wordt. "Had ik dit maar eerder gedaan", is wat wij veel horen zeggen.

Je bent van harte welkom!

Meer informatie en een overzicht met data van de gespreksgroepen vind je terug in de agenda.

Agenda


.