Ontmoeting en ontspanning


Ben je mantelzorger, zorg dan ook voor jezelf!

Mantelzorger ben je als je zorgt voor een naaste. Dit kan je partner, ouder of kind zijn, maar ook je buurman, buurvrouw of een goede vriend. Je hebt een persoonlijke band met elkaar. Deze naaste heeft je hulp nodig vanwege een ziekte, beperking, ouderdomsproblemen, psychiatrische problemen of een verslaving. Mantelzorger ben je voor iemand die thuis woont, maar ook voor iemand die in een instelling verblijft.

Vaak herkennen mantelzorgers zich niet in de term mantelzorg, "dat doe je toch gewoon". Maar zo gewoon is het niet. Mantelzorg, daar kies je niet voor, het overkomt je. Goed voor jezelf zorgen is dan belangrijk om niet overbelast te raken.

Wist je bijvoorbeeld dat ook kinderen mantelzorger kunnen zijn?

Wij vinden het belangrijk dat er goede aandacht is voor mantelzorgers en willen hen een stem geven. Als mantelzorger ben je specialist in de zorg die je verleent, maar zorgen doe je samen. Wij willen graag iets betekenen voor de mantelzorger. Bezoek eens onze inloop, deze is er speciaal voor mantelzorgers.

Wat mag je verwachten van deze inlopen?

Allereerst een ontspannen contact met andere mantelzorgers, antwoord op vragen voor ondersteuning voor jezelf of een ander of hulp bij doorverwijzing naar instanties. Daarnaast zijn er themabesprekingen, waarvoor gastsprekers worden uitgenodigd. Ook is er ruimte voor het stellen van persoonlijke vragen. Indien nodig kan er met de consulente van het Steunpunt voor Mantelzorgers een huisbezoek en bureaubezoek afgesproken worden.

Aan deze inlopen zijn geen kosten verbonden. Koffie/thee is gratis. Er zijn verder geen verplichtingen.

Onze ervaring is dat herkenning en erkenning ervaren wordt. "Had ik dit maar eerder gedaan", is wat wij veel horen zeggen.

Je bent van harte welkom!

Meer informatie en een overzicht met data van de inloopbijeenkomsten vind je terug in de agenda.

Agenda


.