• 30 november 2022 • steunpunt voor mantelzorgers

Viering dag van de mantelzorg 2022 op 8 november.

Dit jaar zal er een filmmiddag en -avond georganiseerd worden in Filmhuis De Spiegel in de voormalige  Royal bioscoop in Heerlen. De film die vertoond wordt is de film ‘Wei’ die zowel in de middag als in de avond draait.

Wei is een documentaire van Ruud Lenssen waarin hij het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt. Vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en een moestuin. De wei is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen, juist nu bij hem dementie is geconstateerd. De natuur en haar dieren geven Jac troost en houvast in een steeds verwarrender bestaan. De documentaire ontleent zijn naam aan een stuk weiland bij Horst, Noord-Limburg, idyllisch gelegen aan een bosrand.
Ruud Lenssen zal de film inleiden en is tijdens de nazit aanwezig om met mantelzorgers van gedachten te wisselen.

U bent van harte welkom op 8 november voor de voorstelling om 14.00 uur of de voorstelling om 20.00 uur. U wordt ontvangen met een kopje koffie en een stukje vlaai en er is een drankje na de film. De zaal gaat open om respectievelijk 13.15 uur en 19.15 uur.

We vragen u hiervoor in te schrijven bij het steunpunt voor mantelzorgers Parkstad. Dat kan via: info@mantelzorgparkstad.nl of via 045-2114000.

Er is helaas geen mogelijkheid om introducées mee te nemen.

Tot ziens op 8 november.