• 26 april 2024 • steunpunt voor mantelzorgers

TV-serie Tot het Einde Sterven doen we allemaal, maar je hoeft het niet alleen te doen

We zien hoe welkom hun bijdrage is, hoe vriendschappen ontstaan,hoe er gelachen en gehuild wordt en hoe er ook weer afstand genomen moetworden. Wat drijft deze vrijwilligers om wildvreemden tot het levenseinde tebegeleiden? En wat leert de dood hen - en ons - over het leven?

 Tot het Einde is een observerende en intiemeserie over de laatste levensfase, door de ogen van de thuisvrijwilliger. Watzijn hun drijfveren om mensen bij te staan aan het einde van hun leven? Watlevert het hen op? Tot het Einde neemt ons mee naar de bijzondererelatie tussen vrijwilliger en cliënt. Naar de kleine momenten en de grotegebaren. Naar de dingen in het leven die naarmate het einde nadert steedsbelangrijker worden.

Tot het Einde is een coproductie van HUMANen Tomtit Film. Gerealiseerd met steun en op initiatief van VPTZ Nederland. Deserie volgt vijf VPTZ-vrijwilligers in hun werk in de palliatieve terminalezorg en de mensen in de laatste fase van hun leven die zij bijstaan. We zienvrijwilliger Judy met cliënte Ayla en vrijwilliger Suzanne met cliënt Will. Ookvolgen we cliënte Dineke en haar vrijwilliger Lex, vrijwilliger Corné die er isvoor cliënt Arie en zijn vrouw Marianne en vrijwilliger Franklin die cliëntJacques bijstaat.

Tot het Einde is vanaf zondag 28 april,23:05 wekelijks te zien bij omroep HUMAN op NPO 2 en NPO Start (5, 12en 19 mei afwijkende aanvangstijd).

Wist u dat wij in de gebieden Kerkrade, Simpelveld/Bocholtz en Beekdaelen ook met VPTZ vrijwilligers werken? Wilt u hier meer over weten neem dan contact met ons op!
☎ 045-2114000
📧 info@mantelzorgparkstad.nl

 Meer informatie: human.nl/tot-het-einde.html
#TothetEinde