• 1 juni 2023 • steunpunt voor mantelzorgers

Proeverij ervaar LVB

Op 26 oktober organiseert MEE een workshop om te ervaren hoe het is om een licht verstandelijke beperking te hebben. Als mantelzorger kun je deze ervaringen meenemen in de zorg voor je naaste.

Informatie
Als mantelzorger ben je gewend om veel te praten en veel uitleg te geven. Ondanks jouw beste bedoelingen heb je soms het idee dat dit niet goed werkt. Iemand komt bijvoorbeeld niet opdagen voor een afspraak. Of voert de gemaakte afspraken niet uit. Mogelijk functioneert deze dan opeen licht verstandelijk beperkt niveau. Mensen met een licht verstandelijk beperkt niveau vragen een heel ander register aan vaardigheden, bejegening en deskundigheid.

Inhoud
Tijdens deze praktische workshop ervaar je hoe het is om je staande te moeten houden met een licht verstandelijke beperking. Je gaat zelfervaren hoe (onnodig) ingewikkeld onze maatschappij soms is en welke emoties dit kan oproepen. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten en veel praktische tips die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Trainers
MEE Zuid-Limburg werkt uitsluitend met ervaren en gecertificeerde trainers die ruimschoots ervaring hebben opgedaan in de praktijk.

Ervaar LVB datum: 26 oktober 2023
Tijdstip bijeenkomst: 14:00-15:30 uur
Locatie: Kantoor MeanderGroep (Minckelersstraat 2, 6372PP Landgraaf)
Aanmelden: 045 211 40 00 of info@mantelzorgparkstad.nl of klik op deze link om je online aan te melden.