• 9 juli 2024 • steunpunt voor mantelzorgers

Helpsaam

Informele zorg is de zorg en ondersteuning die geboden wordt door mensen zonder specifieke opleiding in de zorg. Zorg je voor een ander en is er sprake van een sociale relatie (vader, moeder, vriendin, buurvrouw) dan ben je mantelzorger. Andere informele zorgverleners zijn vrijwilligers. Ook zij zijn er niet voor opgeleid maar kiezen ervoor om zich in te zetten voor een ander. Mantelzorg overkomt je vaak en is vaak geen keuze. Voor vrijwilligerswerk kies je.

In Parkstad zijn verschillende organisaties die met vrijwilligers ondersteuning bieden. Dat kan thuis bij de zorgvrager maar dat kan ook collectief in de wijk. Bijvoorbeeld door activiteiten te organiseren.

De informele zorgorganisaties uit Parkstad, hebben samen een nieuwe website laten maken waarin hun aanbod gezamenlijk in beeld wordt gebracht. Naast informatie over de organisaties zelf, bevat de website een kalender die veel activiteiten, bijeenkomsten, lotgenotencontacten en andere vormen van ondersteuning laat zien.

De website is informatief voor zowel mensen die hulp zoeken als voor professionals die iemand willen doorverwijzen. Op de website wordt helder omschreven welke organisatie, welke ondersteuning biedt en voor wie, zodat de verwijzer meteen de juiste doorverwijzing kan doen.

We hopen dat we op deze manier alle aanbod makkelijk kunnen ontsluiten zodat nog meer mensen de hulp vinden die ze zoeken.
Klik op de link om naar de website te gaan: https://helpsaam.nl/