• 7 april 2022 • steunpunt voor mantelzorgers

Activiteiten voor jongeren in Kerkrade tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger

Van 1 tot 7 juni 2022 is het de Week van de Jonge Mantelzorger. Tijdens deze week zet de gemeente Kerkrade jongeren die zorgen in het zonnetje. Hiervoor zullen er allerlei activiteiten worden georganiseerd. 

Bijna een kwart van alle jongeren in Nederland zorgt voor iemand

Veel jongeren groeien op met iemand in hun directe omgeving die hulp nodig heeft. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. De jongeren krijgen te maken met ziekte, beperking, depressie of verslaving. Zij zijn dan ook jonge mantelzorgers.

Zorgen delen met een vriend, is wat iedere jonge mantelzorger verdient

Dat is het thema van de Week van de Jonge Mantelzorger 2022 in Kerkrade. Samen met Impuls Kerkrade, het Steunpunt voor Mantelzorgers Parkstad Limburg en het Toon Hermans Huis Parkstad organiseert de gemeente Kerkrade verschillende activiteiten. Zoals een uitje naar het blotevoetenpad en een workshop graffiti. Het volledige programma zal later bekend worden gemaakt.

Jongeren die voor iemand zorgen, piekeren vaak over andere zaken dan hun leeftijdsgenoten. Hun vrienden weten vaak niet wat het betekent dat ze een jonge mantelzorger zijn. Ze snappen bijvoorbeeld niet dat een jonge mantelzorger eerder naar huis moet dan zij. En dat terwijl het juist heel belangrijk is dat jonge mantelzorgers bij hun vrienden terecht kunnen. Daarom moedigen we jonge mantelzorgers aan om een vriend mee te nemen naar de geplande activiteiten. Zo krijgen hun vrienden een beter beeld van wat mantelzorg inhoudt.

Ken of ben jij een jongere die zorgt? 

Ben of ken jij een jongere die zorgt? Houd dan de website van de gemeente Kerkrade in de gaten voor het volledige programma.

Heb je hulp nodig om de zorg vol te houden?

  • Neem contact op met het Wmo-loket van de gemeente Kerkrade via het telefoonnummer 14 045
  • Wil je even contact? Bel dan met Impuls (045-5456351) of het Steunpunt voor Mantelzorgers 045-2114000