• 14 maart 2022 • steunpunt voor mantelzorgers

Week van de jonge mantelzorger 2022

Maak jij het verschil voor jonge mantelzorgers? Zij verdienen erkenning en waar nodig ondersteuning.
Van 1 tot en met 7 juni is het de week van de jonge mantelzorger.

Vorig jaar is in deze week het webinar KRACHTIG & kwetsbaar opgenomen, waarin presentatrice Vivian Lataster in gesprek gaat met o.a. jonge mantelzorgers. Vragen die aan bod komen zijn: Hoe herken je mij als jonge mantelzorger? Wat heb ik nodig? En wat kan jij voor mij betekenen? Ook geven enkele docenten tips en adviezen hoe deze jongeren op school ondersteund kunnen worden. Het webinar is zowel waardevol voor jonge mantelzorgers als voor iedereen die in zijn of haar (vrijwilligers)werk of privé betrokken is bij een jonge mantelzorger.

Wil jij van betekenis zijn voor jonge mantelzorgers in jouw omgeving? Bekijk hier de verkorte versie van het webinar:
Webinar KRACHTIG & kwetsbaar compilatie - YouTube.


Het webinar KRACHTIG & kwetsbaar is een samenwerking tussen Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek, Steunpunt Mantelzorg Zuid, Steunpunt voor Mantelzorgers Parkstad, het Knooppunt Informele Zorg, Platform Mantelzorg Limburg en Burgerkracht Limburg.
Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een workshop voor docenten van het basisonderwijs en voorgezet onderwijs. In deze workshop worden onderwerpen behandeld als: jonge mantelzorgers, wie zijn zij?, hoe herken je overbelasting, wat hebben deze jongeren nodig om gezond en krachtig op te groeien en wat kun je betekenen als docent? Wordt vervolgd dus! 

Wil jij van betekenis zijn bij de totstandkoming van de workshop? Meld je dan aan door te reageren op dit bericht via  045-2114000 of via info@mantelzorgparkstad.nl